Osteoporoseforeningen medlem logo
Bliv medlem Medlem
Osteoporoseforeningen bidrag logo
Støt os Støt
Publiceret d. 14. september 2021
Senest opdateret d. 2. november 2021

Sundhedsstyrelsen har netop lanceret app'en ”Mine Knogler”, som kan downloades gratis af alle der har en smartphone eller tablet. Appen giver adgang til den nyeste viden om sygdommen osteoporose. Appen er udviklet af førende eksperter og forskere indenfor osteoporose, herunder Videnscenter for Knoglesundhed.

Billede fra appen “Mine Knogler”, hvor der kan vælges rolle.

Her kan du finde viden om osteoporose. Appen er inddelt i to sektioner, som du tilgår ved at vælge den mest passende rolle til dig og din situation.

De to roller er:

  • Rollen ”Osteoporosepatient – Til dig, der har osteoporose”. I denne sektion kan du som osteoporosepatient få en bedre forståelse af sygdommen, samt få viden om forebyggelse og behandling og hjælp til at mestre sygdommen i din dagligdag.
  • Rollen ”Har jeg osteoporose – Til dig, der vil vide mere om osteoporose”. Denne sektion er mest for dig, der ikke har fået konstateret osteoporose, men blot gerne vil vide mere om sygdommen. Det kan være, du er pårørende, eller er i tvivl om det er relevant for dig at blive undersøgt for, om du har osteoporose.

Sådan bruger du appen:

  • Artikler: I appen kan du læse forskellige artikler om osteoporose. Hvis du læser en artikel, som du finder særligt god eller interessant, kan du gøre den til en af dine favoritter. Det gør du ved at klikke på hjertet øverst i højre hjørne på skærmen. På den måde kan artiklerne nemt genfindes under din favoritside, som er markeret som et hjerte nederst i appen.
  • Min side – DXA skanninger: Nederst i appen kan du klikke på ”Min side”. Her kan du få hjælp til at forstå din T-score ved at taste din T-score for hofte og lænd ind, samt dit køn og din alder. Så vil du kunne se resultatet af din skanning på en graf. Her kan du også se, hvordan du ligger i forhold til jævnaldrende på tre grafer, der viser udviklingen af din T-score i forhold til alder hos kvinder og mænd. Området mellem nederste og den øverste linje er normalområdet.
  • Min side – kalkberegner: Her kan du indtaste, hvad du spiser og drikker til dagligt. Kalkberegneren kan så beregne dit daglige indtag af kalk for at vurdere, om du har brug for at supplere med et kosttilskud. Hvis du får nok kalk, vil der komme en grøn ring rundt om den dato, du indtaster under. Får du for lidt kalk, vil ringen blive rød.

Sådan henter du appen:

Appen hentes i App Store eller Google Play. Du skal søge efter en app, der hedder ”Mine Knogler”. Ikonet ser ud som på billedet nedenfor. Sundhedsstyrelsen og MedWare vil stå som afsender af appen.

App-logo, “Mine Knogler”

Du kan læse mere om, hvordan du bruger appen “Mine Knogler”, samt hvordan du finder din T-score, i denne Guide til “Mine Knogler”