Sidst opdateret den 31. oktober 2017

Hjemmelavet müsli:

500 gr havregryn

1 dl solsikkekerner (ca. 50 gr)

2 dl hakkede, blandede nødder (ca. 100 gr)

2 dl kokosmel (ca. 75 gr)

1 dl sesamfrø, uafskallede (ca. 50 gr)

1 dl rå rørsukker (ca. 100 gr)

2 dl vand

1 dl planteolie

½ tsk salt

Kom de tørre indgredienser i en stor skål. Pisk vand, olie og salt sammen og hæld det det i de tørre indgredienser. Bland det hele godt.

Spred blandingen ud i en bradpande og bag den i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter. Vend den af og til, indtil det den er sprød og gylden. Afkøles og opbevares i en lufttæt dåse.

Hybenboller 8 stk.

1 dl hybenpulver (ca. 40 g)

1 dl kogende vand

2 dl laktosefri skyr eller mælk (evt. vand)

25 g gær

1 æg

1 tsk. sukker

1 tsk. salt

¾ dl solsikkekerner (ca. 40 g)

¾ dl knust, uafskallede sesamfrø (ca. 40 g), (knuses i blender eller morter)

2½ dl speltmel (ca. 150 g)

ca. 3¾ dl hvedemel (ca. 225 g)

Pensling: sammenpisket æg

Pynt: sesamfrø

Bagetid: ca. 20 minutter ved 200º

 

Hybenboller

Kom hybenpulver i en skål og hæld kogende vand over. Tilsæt laktosefri skyr eller mælk (evt. vand)og rør det sammen med hybenpulveret. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser med undtagelse af hvedemelet og rør dejen godt sammen. Tildæk skålen og lad blandingen trække i ca. ½ time.

Tilsæt ca. 150 g hvedemel og slå dejen godt sammen med en grydeske. Dejen skal være lidt klisteret. Dæk skålen til og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Dejen vil forsat virke lidt klistret. Del dejen i 8 stykker og form dem til boller med lidt mel på hænderne. Læg dem på bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time.

Pensl med æg, pynt med sesamfrø og bag bollerne midt i ovnen