Osteoporoseforeningen medlem logo
Bliv medlem

Spis dit ukrudt! Mange kender skvalderkål fra haven, hvor den spreder sig meget let og kan være svær at få bugt med. Men skvalderkål kan spises, så hvorfor ikke udnytte ukrudtet og samtidig gøre noget godt for knoglesundheden med lidt bevægelse og sol gennem havearbejdet. Skvalderkål vokser desuden også mange steder vildt i naturen både i skove, på enge og i grøftekanter, og derfor er den let at få fat på i rigelige mængder.

Brug de fine, spæde blade fra skvalderkålen i friske forårssalater eller i varme retter, hvor man ellers ville have brugt spinat.

Osteoporoseforeningen har udviklet den online kogebog www.sundeknogler.dk med knoglesunde opskrifter baseret på sæsonens vilde ingredienser, man kan finde i naturen. Hver måned åbner vi op for en ny opskrift på siden. Få april måneds lækre opskrift på aspargessuppe med skvalderkål-knas udviklet af Osteoporoseforeningens diætist Kirsten Bønløkke. Der er også inspiration til at komme ud og bevæge sig i naturen og samle og bruge skvalderkål.

ristet skvalderkål