Osteoporoseforeningen medlem logo
Bliv medlem

I december er det tid til at julehygge med lidt ekstra godt til ganen. Slåenbær kan man plukke allerede i oktober og lave til en lækker gin, som er perfekt til vores knoglevenlige julekonfekt med figener og mandler spækket med kalkvitamin. Byd dine gæster et glas slåen-gin og lidt konfekt til julefrokosten, på julevisitten eller hav det med på en gåtur i skoven eller til en hyggelig udflugt efter årets juletræ.

Pluk slåenbær når de er modne i oktober-november før fuglene tager dem. Slåen skal være bløde at trykke på, som når man trykker på en blomme. Skyl bærrene og kom dem i fryseren i mindst 7–14 dage, det gør dem sødere og skindet sprækker så smag og farve kan frigives.

Få opskriften på slåen-gin og figenkugler herunder samt en guide til, hvordan I samler og bruger slåen.

Osteoporoseforeningen har udviklet den online kogebog www.sundeknogler.dk med knoglesunde opskrifter baseret på sæsonens vilde ingredienser, man kan finde i naturen. Hver måned åbner vi op for en ny opskrift på siden. Få oktober måneds lækre opskrift på slåen-gin og figenkugler udviklet af Osteoporoseforeningens diætist Kirsten Bønløkke. Der er også inspiration til at komme ud og bevæge sig i naturen og samle og bruge slåen.

 

slaaen gin og figenkugler