Osteoporoseforeningen medlem logo
Bliv medlem

I Danmark har vi en kystlinje på over 7.300 km, som er et rent spisekammer med et væld af sunde hav- og strandplanter, skaldyr og fisk. Vi er alle stødt på den tang, der vokser i strandkanten, men det er de færreste der har prøvet at spise den. Det kan absolut anbefales, for tang både smager godt, rummer mange sunde vitaminer, mineraler og fedtsyrer - og så er det rigtig nemt selv at samle og tilberede.

Tang kan samles hele året rundt, så planlæg en hyggelig, aktiv strandtur med familie og venner og prøv en ny, sund ingrediens i madlavningen. Forskellige typer af tang kan i dag købes i udvalgte supermarkeder, hvor de findes i tørret form.

Osteoporoseforeningen har udviklet den online kogebog www.sundeknogler.dk med knoglesunde opskrifter baseret på sæsonens vilde ingredienser, man kan finde i naturen. Hver måned åbner vi op for en ny opskrift på siden. Få februar måneds lækre opskrift på pandebrød med tang udviklet af Osteoporoseforeningens diætist Kirsten Bønløkke. Der er også inspiration til at komme ud og bevæge sig i naturen og samle og bruge tang.

 

broed med tang