Osteoporoseforeningen medlem logo
Bliv medlem

I det tidlige forår kan man i skovbunden opleve små, lysegrønne ramsløgsskud spire op. Sammen med vintergæk, erantis og krokus er det for mange tegn på, at foråret er på vej. Ramsløg er en spiselig urt rig på særligt C-vitamin. Den kan kendes på sin skarpe duft af løg, og den smager af en blanding af hvidløg og porre.

Ramsløg kan plukkes fra marts og helt ind i juni. Den findes i vores mange løvskove, så man kan nemt plukke lidt med hjem, når man er på tur gennem forårsskoven. Tidlig marts får man de helt friske, spæde skud og i maj-juni skyder planten flotte hvide blomster, som også kan bruges i madlavningen.

Osteoporoseforeningen har udviklet den online kogebog www.sundeknogler.dk med knoglesunde opskrifter baseret på sæsonens vilde ingredienser, man kan finde i naturen. Hver måned åbner vi op for en ny opskrift på siden. Få oktober måneds lækre opskrift på tzatziki, pesto og smør med ramsløg udviklet af Osteoporoseforeningens diætist Kirsten Bønløkke. Der er også inspiration til at komme ud og bevæge sig i naturen og samle og bruge hasselnødder.

 

retter med ramsloeg