Osteoporoseforeningen medlem logo
Bliv medlem

Den 23. september har Medicinrådet besluttet, at man nu anbefaler Evenity ® (romosozumab) til behandling af svær osteoporose hos visse patienter.

Senest opdateret 1. oktober 2020

På Medicinrådets hjemmeside fremgår det, at rådet den 23. september har valgt at anbefale Evenity ® (romosozumab) til behandling af svær osteoporose.

Nærmere bestemt går anbefalingen til behandling af kvinder efter overgangsalderen og med svær osteoporose, hvilket vil sige en T-score under 2,5 og lavenergibrud på bækken, hofte, overarm, underarm eller rygsøjle inden for de seneste 3 år.

Den 17. august bragte vi hos Osteoporoseforeningen en historie om netop romosozumab, hvor landsformand Ulla Knappe udtalte:

”I dette tilfælde kan visse personer med svær knogleskørhed få glæde af præparatet, men i et større perspektiv er nyheden også positiv. Jeg håber, det vil løfte forskningen på hele osteoporoseområdet, så flere patienter kan få rette behandling.”

I Osteoporoseforeningen kender vi endnu ikke alle detaljer i forhold til behandlingen. Dog ved vi, at behandlingen bliver en hospitalsbehandling hvor der skal tages individuelt hensyn til fordele og ulemper ved behandlingen.

Læs også mere på  Medicinrådets hjemmeside