Osteoporoseforeningen medlem logo
Bliv medlem Medlem
Osteoporoseforeningen bidrag logo
Støt os Støt

Knoglerne skal holde hele livet. Undersøgelser viser, at en livsstil med sund kost og masser af motion i barndommen danner grundlag for at fortsætte den sunde livsstil resten af livet. Jo tidligere en knoglesund livsstil starter, jo bedre .

Det er aldrig for sent, heller ikke hvis man har fået konstateret knogleskørhed.

Morgenmad - knoglesund kost - müsli

God mad for knoglerne

Maden er en vigtig del af vores liv. Den skal give os de fornødne næringsstoffer for at kroppen kan fungere optimalt. Mad er også forbundet med lyst og glæde og har betydning for vores livskvalitet.

Den rigtige sammensætning af næringsstoffer har betydning for om knogleskørhed udvikler sig og især kalk og D-vitamin er vigtige i en knoglevenlig hverdag.

Læs her om, hvad der er god mad for knoglerne.

Hverdagens kost
Knoglesund træning

Knoglevenlig træning

Selvom knoglerne naturligt bliver svagere med alderen, har din livsstil stor indflydelse på, hvor hurtigt det sker. Træning kan bidrage til at bevare knoglestyrken. Men hvilken træning er bedst for knoglerne, og hvor meget skal der til?

Hverdagens træning og motion
Fysioterapi osteoporose

Støtte og hjælp i hverdagen

Det behøver ikke at være svært at leve med knogleskørhed, men det er en fordel at vide så meget som muligt om sygdommen og vide, hvor du kan finde vejledning i hverdagens spørgsmål.

Vi har samlet nogle links til dig.

Støtte og hjælp
Knoglesund hverdag til børn

Børns knoglesundhed

Knogleskørhed rammer voksne. Derfor bekymrer mange forældre sig ikke om børns knoglesundhed.

Fundamentet for den fremtidige knoglesundhed lægges imidlertid, mens knoglerne stadig vokser. Derfor kan en knoglevenlig livsstil i barn- og ungdom gøre en livslang forskel.

Gør børnenes hverdag knoglesund
© Photographer Rasmus Baaner // rasmus@baaner.dk Osteoporose Foreningen Landbrug & Fødevare Jørn Moesgård A/S Par på græsset

Hverdagen som pårørende

Når et menneske, man holder af, bliver ramt af en kronisk sygdom, kan man ofte komme i tvivl om, hvordan man skal forholde sig. Det gælder uanset, om pågældende er ramt af smerter og brud eller  ”bare” har fået stillet diagnosen og i øvrigt ikke har fysiske gener af sygdommen.

Man vil gerne hjælpe. Alligevel ønsker man ikke at trænge sig på, og sygdommen skal ikke overskygge alt det, man i øvrigt har sammen. Hvordan finder man balancen?

Hverdagen som pårørende
Alternativ behandling

Alternativ behandling

Hver fjerde dansker har det seneste år lagt sig på briksen hos en alternativ behandler, viser en rapport fra Syddansk Universitet. Interessen er også stor blandt mennesker med knogleskørhed, og derfor sætter vi nu fokus på alternativ behandling. Det vil sige alt det, som ligger udover de officielle anbefalinger om medicin, knoglevenlig kost og fysisk aktivitet.

Alternativ behandling