Osteoporoseforeningen medlem logo
Bliv medlem Medlem
Osteoporoseforeningen bidrag logo
Støt os Støt
Hvorfor testamente?

Mange ønsker at være med til at afgøre, hvad der skal ske med de ting og værdier, man efterlader sig. Er der ikke oprettet testamente, gælder arvelovens regler, og arven tilfalder nærmeste familie – først og fremmest ægtefælle og børn (livsarvinger). Mange ønsker desuden at udtrykke sine værdier og støtte en bestemt sag. Har du ingen arvinger, tilfalder det, du ejer, automatisk staten. I alle tilfælde er det nødvendigt at oprette et testamente, hvis du ønsker selv at have indflydelse på, hvad der skal ske med din arv.

Hvordan opretter man et testamente?

Det er en god idé at få en advokat til at udfærdige dit testamente, hvis du vil være helt sikker på, at din arv bliver fordelt præcis, som du ønsker det. Da kan finde navne og adresser på advokater, der kan hjælpe med udarbejdelse af testamente på www.advokatsamfundet.dk

Man kan imidlertid også selv at skrive sit testamente. Gør man det, er det altid en god idé at få testamentet registreret hos en notar for at undgå misforståelser eller bortkomst. Du kan finde en testamenteblanket på www.domstol.dk

Testamenter et beløb

Osteoporoseforeningen har indgået et samarbejde med Legal Desk, som gratis hjælper dig med at testamentere et beløb til os. Når du tænker os ind i dit testamente, er du med til at gøre en kæmpe forskel for vores arbejde.

Du støtter os ved at udfylde en kort formular hos Legal Desk. Formularen, du udfylder, kaldes et legat og kan gives uanset, om du har et testamente i forvejen eller ej. I formularen oplyser du det beløb, du ønsker at give til os, den dag du går bort.

Legal Desk har skrevet to gode artikler som forklarer, hvad et legat og testamente er.

Du finder Osteoporoseforeningens formular her.

Når du har oprettet legatet, skal det underskrives foran en notar eller foran vitterlighedsvidner, som du selv vælger.

Hvis du ønsker at støtte os og samtidig efterlade mere til dine arvinger, anbefaler vi, at du ser denne video omkring 30% løsningen.

Osteoporoseforeningen hjælper også gerne.

Kontakt os på 8613 9111 eller pr. mail på info@osteoporose-f.dk og hør mere om mulighederne.

Opdateret d. 28. november 2022